Biografie

Cocoa River is een Zaanse band, opgericht in de zomer van 2017. Vijf gedreven muzikanten geboren in de jaren ’90 die de tent graag op zijn kop zetten. Cocoa River staat voor goede muziek en plezier hebben met elkaar. Dit is op het podium goed te zien. Maar zeker ook naast het podium trekken de bandleden graag met elkaar op.

Cocoa River heeft zijn naam te danken aan de Zaan met aan haar oevers de o zo bekende cacaofabrieken. De band laat zich graag inspireren door muzikanten uit de jaren ’80, ’90 en ’00. Invloeden die terug te horen zijn in hun eigen werk zijn: John Mayer, Eric Clapton, The Red Hot Chili Peppers, U2 en Pink Floyd.

De band is op een leuke wijze bij elkaar gekomen. Zangeres Kaylee van der Linden en gitarist en zanger Damiano van der Linden zijn naast het podium ook een stel. In juni 2020 zijn ze getrouwd. Gitariste Noor Boon en bassist Tames Boon zijn naast bandleden ook gewoon broer en zus. Een gouden combinatie dus.

In 2018 deed Cocoa River mee aan de eerste editie van ‘Zaanse Juweeltjes’. Ze eindigden op de tweede plaats met hun eigen nummer ‘The Band’. Daarnaast speelden ze in het Zaantheater en op vele poppodia die de Zaanstreek rijk is.

Net toen de band lekker op weg was en veel liveoptredens deed, kwam het Coronavirus om de hoek kijken. Dat zorgde ervoor dat live spelen even niet meer mogelijk was. Op een gegeven moment was zelfs repeteren in The Creative Factory in Zaandam niet meer mogelijk. De band heeft zeker niet stilgezeten! Ze zijn gewoon lekker doorgegaan met schrijven van nummers en het opnemen van Demo’s.

In maart 2022 deed Cocoa River mee aan ‘Het Geluid van de Zaanstreek’. Ze wonnen de publieksprijs in de voorrondes. In de kwartfinale wonnen ze de Wildcard, ze fietsten door de halve finale en wonnen uiteindelijk op 26 augustus de finale! Wat een feest! De prijs bestond uit een geldbedrag, twee dagen opnemen in de studio van Jottem! en eeuwige roem. Later bleek dit de laatste editie van de talentenjacht.

Sinds september 2022 speelt Pim Koopman de drums in Cocoa River. Hij is de vrolijke en frisse wind waar de band naar opzoek was.

In januari 2023 is de band een weekend de studio in geweest om hun eerste EP genaamd ‘Best Time’ op te nemen. Nu te beluisteren op Spotify of bestel een fysieke CD voor €10,- door te mailen naar info@cocoariver.nl

 

Band

Zangeres: Kaylee van der Linden
Gitarist/zanger: Damiano van der Linden
Gitariste: Noor Boon
Bassist: Tames Boon
Drummer: Pim Koopman

V.l.n.r. Noor, Kaylee, Damiano, Pim en Tames.